Στις 25 Αυγούστου 1984, διοργανώθηκε η 1η Γιορτή Κρασιού, πάνω στην πλατεία του χωριού και με την υποστήριξη των δύο καφενείων του χωριού… όπου έφεραν τις καρέκλες και τα τραπέζια από τα σπίτια τους όλοι οι κάτοικοι του χωριού! Στην συνέχεια και κάθε χρόνο,  με την  εθελοντική εργασία όλων των κατοίκων και λόγω της άψογης διοργάνωσης, η Γιορτή Κρασιού προσέλκυσε πολύ κόσμο,  από την γειτονική Κορινθία έως το Αίγιο. 

Το καλοκαίρι του 2000, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ.,  μεταφέρθηκε στο Δημοτικό Άλσος «Τα Χρυσάμπελα», όπου υπήρχε άπλετος χώρος.

Πραγματοποιείται κάθε χρόνο, για 30 συνεχή χρόνια, την πρώτη Παρασκευή και Σάββατο, μετά τον Δεκαπενταύγουστο.  Από τις αρχές Αυγούστου, ξεκινούν οι προετοιμασίες καθαρισμού των χώρων, τόσο μέσα στο Άλσος όσο και σε όλο το χωριό και κορυφώνονται με το στήσιμο υπαίθριας κουζίνας, με ψητά και βραστά ντόπια κρεατικά, σαλάτες, ορεκτικά και επιδόρπια,  όπως γιαούρτι με τοπικά γλυκά του κουταλιού και χειροποίητους λουκουμάδες.

Όλα τα εδέσματα προετοιμάζονται στον χώρο της κουζίνας και καταναλώνονται άμεσα από τους χιλιάδες επισκέπτες και το Αρφαρέϊκο κρασί προσφέρεται δωρεάν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο. Χορευτικά συγκροτήματα παρουσιάζουν παραδοσιακούς χορούς και η μουσική και ο χορός κρατούν μέχρι την ανατολή του ήλιου!